Un petit Salt de llibres

M’agradaria pensar que algú pot escriure un llibre…

[@more@]

M’agradaria pensar que algú pot escriure un llibre en català i, a sobre, de literatura infantil o juvenil i ser reconegut, si no al món sencer, sí al menys, al seu pais. I ho dic pensant en relació als meus dos post anteriors i a la Dolors García i Cornellà. Si estiguessim en un altre pais, la Dolors ara seria un Stephen King, però de qualitat, de la literatura infantil i juvenil, i es farien pel·lícules de gran éxit dels seus llibres. I es podria dedicar només al que li agrada fer, escriure, i guanyar els euros a cabassos com la J.K.Rowlling.

A mi ja se m’ha passat l’edat per la lectura infantil i juvenil, però tot i així disfruto amb la lectura dels seus llibres publicats i per publicar. Per cert, va llegir els meus anteriors posts i els comentaris, i em sembla que m’està preparant alguna revenja… de bon rotllo, és que és molt tímida.

I ara els meus preferits dels seus llibres:

Els Joves de Bharuland. Dolors Garcia i Cornellà. Ed. La Galera 1991Per mi el millor de tots. Sense cobertura. Dolors Garcia i Cornellà. Ed. La Galera 2002 - Premi Joaquim Ruyra 2001El que me la va fer descobrir com escritora.

L'esclau del Mercadal. Dolors Garcia i Cornellà. Ed. Bromera 2003 - Premi Bancaixa de narrativa juvenil 2003El seu darrer premi. Per descobrir la Girona del 1336 d.C.

Dolors: Ja saps que t’estimo molt.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 comentaris a l'entrada: Un petit Salt de llibres

 1. isnel diu:

  Caram, Frederic, quina passió! Qui pogués ser la Dolors, ara mateix, per rebre el teu alè i el teu ànim incondicional. Estic d’acord amb tu amb aquesta tria. Jo també els conec. Però el títol del teu post m’intriga:”m’agradaria pensar que algú pot escriure un llibre i…”. Que escrius llibres tu, també? Que hi ha alguna cosa que puguem llegir, a part dels teus dips (que, d’altra banda, demostren una sensibilitat i una tendresa molt i molt delicats?) Que ens ho diràs? Si no, no passa res, ja ho saps, que per això són aquests blogs, per preservar un anonimat volgut, si és que es vol, és clar. I què vols dir amb això que llegeixes els seus llibres publicats i per publicar? Que et fa servir de “lector conillet d´’indies” potser? De bon rotllo, sents?

 2. acollida diu:

  Je, je, je… No, no… Aquí no volem que ningú surti de l’armari…
  Tot el que dius sobre la literatura infantil i juvenil que es fa en català és cert. Hi estic totalment d’acord. Ànim a tothom qui escriu! I ànim a tothom qui no renuncia a la seva llengua per fer bona literatura!

 3. isnel diu:

  Voleu dir que és just generalitzar tant? Editorials reduïdes i sectàries… Què publiquen les editorials?… No ho sé, no ho sé… La meva amiga escriptora, quan va començar, no la coneixia absolutament ningú. I mira, de mica en mica, traient hores d’on fos per anar escrivint, i sense sortir a la tele, va fent. No nego que la sort, de vegades, hi acompanyi una mica, com guanyar un premi a la convocatòria que no n’hi havia cap de més bo que el teu. Que això passa. Però d’aquí a dir que les editorials són sectàries… No dic que, de vegades, manipulen, i ens fan creure que és bo aquell libre infumable te’l miris per on te’l miris. Però, de tant en tant, el lector, encara que no ho sembli, també tria. De vegades la meva amiga pensa que això de publicar, o de guanyar un premi, és una mica com una loteria: que, si no hi jugues, no et tocarà mai.

 4. alice diu:

  Hola.
  Me encontretu pagina por casualidad. Vivo en Mexico, soy mexicana, parlo una miqueta de catala porque vaig viure a barcelona un any fa cinc anys, pero em recordo molt molt poc De hecho lo leo de milagro, pero me gusto leerte.
  Felicidades por tu pagina

 5. Frederic diu:

  Gracies Alice, seràs benvinguda sempre que vulguis i si hi ha alguna cosa que no entens, ho preguntes i t’ho explicaré amb molt de gust.
  Gracias Alice, seras bienvenida siempre que quieras y si hay alguna cosa que no entiendes, me lo preguntas y te lo explicaré con mucho gusto.

Els comentaris estan tancats.