De pallassos

El meu alumne (per dir-ho d’alguna manera) no sí apendrà català o no, però riure, se’n fa un fart.

[@more@]

Avui, segona sessió. No he hagut de pensar gaire de què parlar, ha portat el que estan fent al curs de català nivell B-1 per fer un repàs. Bé doncs, de “tancar la porta”, ha sortit “tranca”, de “pollastre”, ja no ho dic. En fi, que ha après diferents maneres de anomenar alló mateix. I no vulgueu saber com a rigut a l’assabentar-se que existeix una ciutat que es diu “Berga”!

 

Entre aixó i que hi ha coses que no em surt el nom en català… Per exemple, quan va a comprar a la botiga de queviures, compra oli i desprès l’ha d’abocar a… no hi ha hagut manera que em sortis “setrill”, només “oliera” (sort que he vist al diccionari que també és correcte). És en coses amb aquesta en que m’adono que parlem molt malament el català perque m’he d’esforçar molt en no dir barbarismes de “carrer”.

 

Desprès, a la classe d’anglés un company va i em diu: “No hauries de faltar a cap classe perquè riem molt amb tu”.

 

És que m’està entrant complexe de pallasso! Jo que sóc tan seriós!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: De pallassos

 1. isnel diu:

  Sí que ets seriós, sí.

 2. omar diu:

  Home, una mica pallasso sí que ho ets, no? Em recordes a aquell pallasso alt i prim que porta la cara pintada de blanc i que se suposa que és seriós, més que el seu company baixet i pocasolta. A mi m’agradava aquest pallasso blanc. 😈

 3. joan diu:

  Mira jo faig el pallasso tots els dies a classe i no veges com aprenen8|… i un consell, (supose que al final acabaràs fart de mi dels consells, jejeje), jo no em preocuparia molt per certs barbarismes si allò que vols aconseguir és que parle català. Si johagués d’ensenyar a parlar el català estandard als mesu alumnes estrangers, quan anaren a la botiga a comprar no sé si tornarien a parlar-ne … ara açò és València clar! 8|

 4. joan diu:

  Frederic si vols deixar-me algun comentari al meu blog, punxes en comment i tries l’opció d’anomymus, és que no sé molt bé com funcionen aquestes coses, però crec que així podràs fer-ho. Una salutació 🙂

Els comentaris estan tancats.