Crisi creativa

Un comentari de Noieta al meu anterior post m’ha fet pensar perquè té tota la raó: darrerament faig post tipus dietari copiant les sentències del dietari o com l’anterior, copiant un dels deures d’anglès (per això està a la categoria de Salt d’estudis) ple de faltes i sense haver estat corregit encara.

Això té una explicació: vull continuar penjant post però no se m’acut de què parlar o, millor dit, tampoc tinc excessives ganes de parar-me a pensar.

I això és un perill perquè fins ara, si no escrivia res a nivell particular, és a dir, algun conte, novel.la, etc. al menys tenia el blog per escriviure, per practicar. Ara, des de fa uns dies, potser des de Fires, que estic en plena crisi creativa: no escric al blog i no escric res tampoc a un altre nivell. I això no pot ser!!! Tinc començades dues coses que m’interessa moltíssim acabar per raons obvies: la segona part del llibre que em publiquen a l’octubre i un llibre de viatges (a que no sabeu sobre quin pais?).

Per cert, ara que penso: aquesta crisi no va començar per Fires, va començar a causa d’una anunciat canvi de feina que no es produirà fins a principi d’any, però del qual no puc parlar perquè vaig dir que no faria més posts sobre la feina.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

10 comentaris a l'entrada: Crisi creativa

 1. Ferran diu:

  Anava a dir el mateix que ha dit en Voltaire, així que no ho repetiré. D’alts i baixos en tenim tots, i tots hem escrit posts per omplir el buit i fer callar el silenci. La qüetió és no obsessionar-s’hi: tard o d’hora, torna la inspiració.

  Mentre no et doni per copiar converses de messenger, com he vist fer alguna vegada 😛

 2. elisenda diu:

  si jo hagués d’esperar estar inspirada, encara escriuria menys del que ho faig… frederic, no pateixis tant. i a les males, ens pots anar regalant més fotos boniques de les vacances, que quasi ni les hem tastat 🙂

 3. acollida diu:

  Les crisis creatives són normals i sanes. El cervellet és una màquina que necessita reposar, de tant en tant. Ja sortiran més coses, ja…! Fixa’t que el mateix García Márquez, després de publicar la genialitat titulada “Cien años de soledad” va estar-se 9 anys sense escriure res. I si a García Márques li va passar això, li pot passar aqualsevol mortal, oi?
  Petons, maco!

 4. nimue diu:

  la gent que escriu no pot deixar d’escriure així que tu tampoc ho faràs a pesar d’aquesta crisi que dius que tens. És qüestió de temps i d’ulls oberts. Ànim!

 5. joan diu:

  Aiiii encara com que hem tornat a la normalitat i ja entenc el que es diu , perquè el Salt a l’anglés ja era massa per a la meua ment. I a tots i totes que parlaveu en anglés ehhhhhhh us he de dir que vaig estar a punt de fer un malefici perquè se us entavessara la llengua i no tornareu a poder paralar en “el pull bell calanesc” :)))))
  Frederic jo quan tinc crisi de creativitat parle de política i dels polítics…és tan fàcil :)))
  Vinga una abraçada 🙂

 6. Veure les coses amb perspectiva, de vegades, ajuda. Guaita, que deies sobre la inspiració, Frederic. Agafa la ploma que t’ha ofert el Lloro, i posa-t’hi.

 7. omar diu:

  Jo quan no tinc res a dir, callo. Vull dir, que escriure no és pas una obligació i, potser quan ens volem obligar, col·lapsem la creativitat. Tranquil, noi, tranquil.

 8. Coincidisc al cent per cent amb l’Omar. A més, quan tinc alguna cosa a dir -poques vegades, la veritat-, sembla que les paraules em vénen soles, fins al punt que, sovint, no m’atrevisc a dir que “jo he escrit açò o allò”, perquè em fa l’efecte que “açò o allò s’ha escrit” sense la meua participació.

  Ara bé, hi ha factors (externs, o interns -però igualment incontrolables-) que ens poden tallar el raig de les paraules. Quan canvie la situació i tot torne a la normalitat, el doll tornarà a rajar, no ho dubtes. Mentrimentres, hi ha mil coses divertides per fer.

 9. Luthien diu:

  Tots passem èpoques… tranquil ja et passarà!!!

 10. namaga diu:

  frederic,
  que bonica
  la paraula “escriviure”

Els comentaris estan tancats.