Cap on anem els catalans?

No vull fer política ni molt menys parlar de les properes eleccions. Només volia fer una curta reflexió arran d’un reportatge sobre viatges de la tele en el que deien una frase més o menys com aquesta:

"… i com sempre passa, en el racó més recòndit del planeta, aquest cas Mongòlia, trobem catalans…"

És ben cert i quan viatges te n’adones. A Guatemala estavem en un lloc que podriem anomenar-lo com una petita "embajada catalana a Guatemala". A un poblet de la riba del llac Atitlan vam trobar catalans. Però no solament aqui o aquest any. L’estiu passat, a un poble perdut del Senegal, a Kedougou, també en vam trobar. I així podria posar milers d’exemples que m’han passat a mi.

Llavors, si a Àfrica, a Amèrica, a Àsia, a Europa… trobo catalans, perquè m’és tan dificil que en el meu poble em parlin en català? És que tots els catalans són fora de Catalunya? Què passa al nostre país, on queda el català?

Cap on anem els catalans?

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 comentaris a l'entrada: Cap on anem els catalans?

 1. gemminola diu:

  A tot arreu menys a catalunya 😛

 2. eudald diu:

  quanta raó!
  però bé… jo seguiré mesell, i parlant català a casa meva!
  m’entenguin o no. Si no m’entenen és el seu problema, però ja no baixo més del burro!

 3. ther diu:

  Doncs la veritat és que és cert, però només catalans, supòs que això passa amb tot i per tot més o menys igual.

 4. Mikel diu:

  Shhhhh!! no digues res!!! que estem colonitzant el planeta lentament i en silenci… Es com a la serie Invasió de TV3…

 5. elur diu:

  ostres… jeje jo també mirava el programa. Quina enveja aquell noi pedalant per aquells indrets…

  El català? a casa, al poble… pràcticament a tot arreu me’l trobo. Sóc afortunada? potser sí, clar que jo ho veig normal.

  Bon dia!

 6. jbauer diu:

  Hola Deric, quanta raó tens, jo vaig anar a Costa Rica i en un poble gens turístic em vaig trobar una parella de Bellmunt d’Urgell.

  I aquí vaig a comprar a un Paki que gairebé no parla ni castellà!

 7. a mi em sembla que el que passa és que els catalans sempre ens fem notar anem on anem

 8. el7 diu:

  Dues coses company,
  1er. els catalans són els que més viatgem (si ho comparem amb la resta de l’estat espanyol).
  2on. Encara hi ha reserves a les nostres comarques on es parlar català. Jo sempre el parlo, fins i tot quan vaig a BCN.
  Per cert, el dijous probablement tinguem un president que no té ni el nivell C. Els catalans tenim els que ens mereixem…..

Els comentaris estan tancats.