Saló del llibre-2

El Saló va ser tranquil, més o menys com ja m'havien avisat, però pel que veig, la tarda va ser molt més profitosa, si ho arribo a saber m'hi torno a passar un parell d'horetes més!

Logo Saló Llibre

Realment va ser una experiència enriquidora, no tan pel nombre de llibres venuts o signats (que, d'altra banda en vaig vendre i signar més que escriptors consagrats que també publiquen en aquesta editorial i que ara no anomeraré per no ferir susceptibilitats) sinó per veure la cara dels nens quan l'editora els ensenyava el llibre i els deia que l'autor era jo, se'l il·luminava la cara i deixaven anar una bateria de preguntes difícils de contestar totes a l'hora.

Això va ser el millor de les 3 hores que em vaig passar al saló. Un dia de cada dia, al matí, el saló estava literalement assaltat per les escoles i pel públic professional (editors, il.lustradors, dissenyadors, llibreters…) però de públic general ben poc. M'imaginava el saló amb més moviment, més actiu, amb més actes, més gent i això em fa plantejar que la cultura, en general, interessa poc a la gent. Però per sort la majoria dels nens que vaig veure els agradava mirar els llibres, les portades, els colors i alguns es lamentaven de no portar diners i no poder comprar molts llibres. Comentaris com aquest que vaig escoltar fa reneixer l'esperança d'una societat més inquieta culturalment parlant.

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

18 comentaris a l'entrada: Saló del llibre-2

 1. naina diu:

  Bones Deric, és cert que sovint desepera veure la manca d’interès per la cultura…però està bé que tinguis aquesta esperança en les noves generacions, jo encara ho dubto…
  T’acabo de conèixer pel comentari al meu bloc, el primer que tinc (he estrenat bloc avui!!!!) i resulta que me’l fa un escriptor i del costat de casa!!!lamentablement no vaig assebentar-me de la presentació del teu llibre a la 22, la presentació a la biblioteca de salt encara està per fer? seria bo poder-hi assistir…
  ànims i espero que continuiïs amb l’èxit del llibre…
  fins aviat

 2. naina diu:

  Bones Deric, és cert que sovint desepera veure la manca d’interès per la cultura…però està bé que tinguis aquesta esperança en les noves generacions, jo encara ho dubto…
  T’acabo de conèixer pel comentari al meu bloc, el primer que tinc (he estrenat bloc avui!!!!) i resulta que me’l fa un escriptor i del costat de casa!!!lamentablement no vaig assebentar-me de la presentació del teu llibre a la 22, la presentació a la biblioteca de salt encara està per fer? seria bo poder-hi assistir…
  ànims i espero que continuiïs amb l’èxit del llibre…
  fins aviat

 3. Ainalma diu:

  Sí, només hem d’esperar que aquests xiquets es facen grans i comencen a canviar el món…

 4. acollida diu:

  Res no podrà substituir mai un llibre, Deric, res! Per sort.
  Una abraçada!

 5. Violant diu:

  Hola deric, per a mi els llibres sempre han estat tresors, ja des de petita i encara m’agraden de més gran. Felicitats i molta sort, però sobretot que no decaigui l’ànim al marge de les ventes. Visca l’art i la cultura!!!
  Per cert, espero la teva foto. Encara estàs a temps.
  Una abraçada!

 6. Albert diu:

  De nen es pot dir que no vaig llegir contes i l’altre dia el Saló de Lectura va fer una entrevista a Eduard Màrquez i em va caure bé. Total. Que li vaig llegir un conte i em va agradar. Fa unes poques setmanes que vaig comentar al meu blog.
  M’alegro per tu per aquest contacte amb els teus joves clients… bona senyal. FElicitats

 7. Albert diu:

  De nen es pot dir que no vaig llegir contes i l’altre dia el Saló de Lectura va fer una entrevista a Eduard Màrquez i em va caure bé. Total. Que li vaig llegir un conte i em va agradar. Fa unes poques setmanes que vaig comentar al meu blog.
  M’alegro per tu per aquest contacte amb els teus joves clients… bona senyal. FElicitats

 8. barbarabcn diu:

  hola!!!!
  A mi de petita els llibres no m’agradaben gens i ara de gran m’encantan em podria passar hores llegint i escribint les meves paranoies

  fins la proxima

 9. barbarabcn diu:

  hola!!!!
  A mi de petita els llibres no m’agradaben gens i ara de gran m’encantan em podria passar hores llegint i escribint les meves paranoies

  fins la proxima

 10. barbarabcn diu:

  hola!!!!
  A mi de petita els llibres no m’agradaben gens i ara de gran m’encantan em podria passar hores llegint i escribint les meves paranoies

  fins la proxima

 11. barbarabcn diu:

  hola!!!!
  A mi de petita els llibres no m’agradaben gens i ara de gran m’encantan em podria passar hores llegint i escribint les meves paranoies

  fins la proxima

 12. barbarabcn diu:

  hola!!!!
  A mi de petita els llibres no m’agradaben gens i ara de gran m’encantan em podria passar hores llegint i escribint les meves paranoies

  fins la proxima

 13. barbarabcn diu:

  hola!!!!
  A mi de petita els llibres no m’agradaben gens i ara de gran m’encantan em podria passar hores llegint i escribint les meves paranoies

  fins la proxima

 14. Felicitats pel llibre i ànims pels quinze minuts de glòria; que seran més i més sovint!

 15. ^eMMa^ diu:

  ELS LLIBRES NO desapareixeràn mai… és probable que un nen petit en l’actualitat tingui moltes més distraccions, però els verdaders lectors acaben sorgint malgrat se’ls imposin múltiples traves.

  salut!!!!

 16. Hahaha!! Aixo deu ser la bomba!! Que li diguin a un nen que el llibre l’ha escrit la persona que tenen alla al davant i que se’ls il.lumini la cara. Impagable!

 17. Ipon diu:

  volia anar-hi en saló del llibre, els únics dies que tenia mes o menys lliures eren els caps de setmana, però dissabte misteriosament em van fer treballar 14h i diumenge 7h pel mati. No cal dir que per la tarda no em quedaven forçes per patejar-me tot el saló del llibre
  però m’hagués fet gràcia… snif snif
  També m’hagues agradat anar a la teva presentacio del llibre a girona però em va ser impossible.
  un petonàs ven gran!

 18. JosepArnau diu:

  Enhorabona per l’exit, celebro que anes tant be. Ha de ser una gran experiencia.

Els comentaris estan tancats.