Dietari 18

La pau més desavantatjosa és millor que la guerra més justa.

Erasme de Rotterdam

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 comentaris a l'entrada: Dietari 18

 1. Júlia diu:

  Personalment, hi estic d’acord. La pau, encara que sigui amb limitacions de la llibertat, permet viure, encara que sigui dins d’uns paràmetres determinats. La guerra porta el caos i la destrucció indiscriminada, tot abans que la guerra. Bé, no sé si tot, però gairebé tot…

 2. joan diu:

  la pau ha de suposar un acord, una sèrie de valors mínims i variables o extennsibles perquè tothom s’hoi puga sentir a gust. perquè no oblidem que una pau imposada no és una pau vertadera. De vegades la pau pot estar disfressada de totalitarisme i aleshores tampoc és pau, és una guerra amb un nom fals.
  De totes maneres si la pau suposa cedir certes coses per contrarrestar morts, ferides i esclavituds , n’estic d’acord.
  Fredèric bon viatge al Senegal. aiii quins viatges més xulos feu, L’Omar a l’Índia, tu al Senegal … quina enveja 🙂
  Per cert he vist el Tristany que ha passat per ací cap a Granada … ha sigut increïble ja us ho contaré però m’ha confirmat una cosa que presentia , ha estat com si ens coneguerem de tota la vida . Us envia records també 🙂

 3. mcguffin diu:

  Suposo que, com tot en aquesta vida, no és qüestió de triar blanc o negre. La guerra ningú no la vol, però potser aquesta pau també és només per uns quants.

  Per cert, molt guai això del viatge al Senegal, espero que t’ho passis molt bé 🙂

 4. Ahh…l’erudit Erasme, la visió d’un humanista que veu com el món s’enfonsa. Em pregunto com deurien de ser de llargues i apassionants les cartes entre ell i en Tomàs Moro. Tantes coses que no funcionaven i tantes coses que s’havien de canviar. Com vaig gaudir de l’obra “Elogi de la follia”, quant d’enginy, quantes veritats nues.
  En aquells moments mancava tolerància però encara avui dia patim el mateix mal.
  Com va dir Gandhi:”Ull per ull, i el món acabarà cec”.
  Una paraula tan curta com pau i tot el que comporta…
  Molt encertada la cita d’avui Frederic, caldria que certs individus la pintessin amb majúscules i de color vermell sang als capçals dels llits on reposen i al mirall on es reflecteixen cada matí.

 5. I tant!!! Bona frase!!!! La pau SEMPRE és millor que la guerra.

 6. Naorte diu:

  Un estat totalitari el consideres pau? A banda, aquesta frase consideraria il·legítim qualsevol moviment d’alliberament, per exemple, com en el seu dia el que van fer els esclaus?

  La pau és un concepte confús: la pau no és l’objectiu. L’objectiu és una pau que garanteixi la llibertat i els drets de les persones.

 7. joan diu:

  Frederic te’n vas ja al senegal? Es que he passat per ca el ferran i he vist que ja estàs buscant llibres per al viatge… tu creus que a senegal tindràs temps per llegir? i com te n’arribes anar sense dir res voras tu! um! … 🙂

 8. JosepArnau diu:

  Ara i sempre: PAU i llibertat!

Els comentaris estan tancats.