Els nous dracs

Avui, des de la meva plataforma d’observació, he descobert una nova classe d’invasors hostils de Surrealis: són alguns habitants del país de Curry.

Fa centenars d’anys els currys van envaïr tota Draconia i part de Surrealis. Als dracs els va costar molt recuperar el seu territori i nosaltres els surrealistes, ja ens anava bé trampejant i comerciant amb ells, no ens molestaven gaire. Finalment quan els dracs van conquerir noves terres, entre elles la nostra, els van expulsar de tots els territoris.

Però ara han tornat perquè no poden viure bé a Curry, venen a Draconia i a Surrealis per viure millor. A mi no em fan gaire nosa perquè m’agrada barrejar-me amb gent d’altres cultures, però el que m’ha fet un curry avui m’ha fet pensar que no anem bé i que tenim molts més enemics que no sols els dracs.

M’explico, aquest curry no parlava la nostra llengüa i fins hi tot el draconià li costava i jo no l’entenia de res. Llavors ha deixat anar la perla:

"Tu hablar surrealis? Tu estar en Draconia, tu debes hablar solo dacroniano"

Ai mare! Ja l’hem tingut!

"Ni estoy en Draconia ni me da la gana de hablar draconiano. Tu vives en Surrealis y tu deberias hablar en surrealis!!! Y te lo digo en draconiano para que me entiendas"

Però què coi s’ha pensat! Fins hi tot els de fora ens han de dir que parlem només draconia! Fins aqui hem arribat! Quin futur li espera a la nostra llengua?

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 comentaris a l'entrada: Els nous dracs

 1. JosepArnau diu:

  Com que els surrealis no tenim Estat propi, sinó que en el que estem ens volen a tots els surrealis desapareguts, quan venen dragons de fora creuen que estan a la Draconia. Alguns per mala fe, altres per desconeixença i empesos per la nostra poca ajuda a integrar-se aprenent el surrealis, costa que s’integrin, però hem de fer-ho com podrem, tal i com vam provar amb els draconians de ponent.

 2. mikel diu:

  Doncs crec que es just fer-te saber que la meva expereciencia indiaca que la majoria de currys aprenen o fan mes esforços per apendre el surrealis que no pas molts draconians que porten 30 anys vivin i treballan aqui.
  Per evidenment hi ha de tot al mon.

 3. Tristany diu:

  Doncs els currys que parlin surrealis serán tant surrealistes com nosaltres i els que no els considerarem invasors.

 4. Diu el refranyer popular, Frederic: ”²Aíora vingueren, que de casa ens tragueren.

 5. El que diu, és: “De fora vingueren, que de casa ens tragueren”. Abans, no sé que coi he escrit.

 6. No em sorprén gens l’actitud d’aquell curry: els currys han aconseguit gairebé del tot eliminar les altres llengues que es parlaven al seu estat i, a més, se senten orgullosos d’aquest culturicidi. Pense que encara vas ser massa amable…

 7. Liendre diu:

  De currys, també n’hi ha de tots colors!

 8. li hauries d’haver dit en català! Segur que també t’entenia, ni que fos pel to de la frase i perquè s’hi vagi acostumant

Els comentaris estan tancats.