Jarhead

Esperava més del director d’American Beauty, Sam Mendes, si més no, una mica més de crítica enfront de la guerra del Golf i, per extensió, de l’actual guerra d’Iraq. Però no, no vaig veure res d’això i no em va quedar clar si l’estava defensant, si lloava la "bellesa" de la guerra o criticava totes les guerres en general.

M’hauria agradat veure més esperit crític, més explícit, cap a totes les guerres i, sobretot, cap a un pais (millor dit, els governants d’un pais) que les ha anat propiciant.

Amb tot, la pel·lícula es deixa veure i, a estones, resulta molt interessant per la insensatesa que destil·la, per alguns diàlegs, per la duresa d’algunes escenes (com quan un soldat suplica que el deixin matar un home) i per la fotografia i l’il·luminació que, crec, és el millor de tota la cinta, a part dels seus actors protagonistes que aconsegueixen trobar el punt just dels seus personatges.

[@more@]Jarhead

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Jarhead

  1. mikel diu:

    Ops , no m´acaben de barrufar les pelis de guerras de totes formes es curios com tot i que poques encar s´en van fent.

  2. Laia diu:

    a mi tampoc m’agraden gaire aquestes pelis. Algunes les he vist i m’han agradat (el pianista). Però és que pateixo massa 🙂

Els comentaris estan tancats.