Més de què?

Un dia més; una setmana més; gairebé un mes més i ja estem a Setmana Santa. Santa perquè? Perquè hi ha gent que fa vacances? Perquè tinc cinc dies de festa? Perquè sempre plou? Perquè ens passem els dies menjant? (tortell, mona, ous de xocolata, brunyols…)

Un premi menys; un dia menys; un mes menys; un llibre menys; una pel.lícula menys; un euro menys… aviat serà estiu i farà calor i anirem a la platja i prepararem un nou viatge i tornarà Nadal i serà una altra festa santa. I perquè no podem fer festa sense que ens ho marqui l’esglèsia?

Avui és dilluns, darrerament tinc mals dilluns, d’aqui unes hores serà dimarts i desprès dimecres i festa. Vaig a escriure. Farem alguna cosa de profit…

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 comentaris a l'entrada: Més de què?

 1. jcr diu:

  Doncs ara ja és dimarts, frederic 🙂 I sí, no deixa de ser una murga, tot això de les vacances religioses, especialment aquestes que van amunt i avall … Salut! -i a fer coses de profit 🙂

 2. Neus* diu:

  Saps que corr de rapid el temps! Millor treure-li suc, no?

 3. mikel diu:

  el post t´ha quedat una mica Monica Tarribes eh? jejeje

 4. nimue diu:

  Tornem als origens doncs… potser és un altre tipus de religiositat però almenys no coacciona,ni jutja, ni culpa…

  La celebració de la Pasqua és la celebració de la primavera pagana. En la majoria de les cultures, des de Babilònia fins avui la divinitat solar mor i ressucita al cap de tres dies per portar-nos cap a l’estiu. En la majoria de casos la dona-mare-amant col·labora en la ressurecció a través de viatges iniciatics i/o sexuals.

  Enviem els bisbes a pastar fang i si hem de fer festa que siga una festa de celebració i no de pecats i culpes.

 5. A veure quines pelis fan aquesta vegada, Ben Hur, Lawerence d’Aràbia, els Deu Manaments, Exode, etc. Jo recordo que a vegades començava la pel·li, jo me n’anava de marxa i quan tornava encara no s’havia acabat.

 6. Començant pel descans dominical, tots els períodes de vacances estan marcats per l’església –tot i que, com diu Nimue, l’església no ha fet més que reconvertir altres festes anteriors. Si no fos l’església i els diumenges, seria el divendres dels musulmans o el dissabte dels jueus: és que no sabem descansar sense l’ajuda dels clergues? És que no sabem descansar quan estem cansats? És que no sabem QUAN estem cansats?

  (Jo, almenys, sé que ARA tinc fam, i vaig a sopar: callos a la valenciana; vostés en volen?)

 7. ufff, quin vertigen, però és veritat que el temps corre a tot candela. Bé, de fet, les hores a la feina són eternes, però el temps en general passa volant.

 8. Laia diu:

  doncs jo he treballat fins avui! no he tingut cap dia des festa. Per sort demà i dilluns si que en faré (ja era hora).
  El que menys m’agrada d’aquesta setama santa es que posis el canal que posis son pelis religioses… pffff

 9. JosepArnau diu:

  Molen aquestes reflexions!

Els comentaris estan tancats.