Telefonia mòbil

M’he de canviar el telèfon mòbil perquè fa una mica de pena, fins la tapa s’aguanta amb celo. I aquí és quan comença l’odissea: al mercat hi ha milers de telèfons mòbils amb milions de prestacions diferents a quina més complicada.

Però jo no vull un telèfon que em serveixi per muntar a cavall, vull un telèfon que em serveixi per trucar, per rebre trucades i per enviar sms, res més. Fins aquí tampoc és massa complicat de trobar i, fins i tot, econòmic. El problema ve quan busques que el teu mòbil, un instrument al qual fas servir cada dia, et parli en català.

Fins ara tenia un Siemens i estava encantat perquè cada dia al mati em deia "Bon dia" i pensava canviar-ho per un altre Siemens que també en digués "Bon dia", però resulta que des del juny del 2006 la marca Siemens ha deixat d’incorporar el català entre els idiomes dels aparells. Perquè? Em pregunto. Tanta memòria ocupava tenir aquest idioma o és que molestava? I el que m’emprenya més és que després consultes les opcions de menú d’idioma i trobes llengües totalment desconegudes que deuen parlar quatre persones i totes de la mateixa família. Perquè ens discriminen d’aquesta manera? Som un poble de 7 milions de persones! No estem parlant de quatre arreplegats. I encara em de sentir-nos a dir que són "ells" els que estan discriminats.

Tan difícil és aconseguir tenir un mòbil que parli el mateix idioma que jo sense deixar-me el sou d’un mes en comprar un aparell? Al final sempre hem de claudicar i això m’emprenya moltíssim per la impotència de no poder fer res més que aplicar el meu dret al "pataleo".

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

16 comentaris a l'entrada: Telefonia mòbil

 1. aina diu:

  recordo que pel meu primer mòbil el meu pare va estar rebuscant per sota les pedres fins que va trobar un siemens… i ara ens deixen penjats… però tens més opcions: alcatel i sagem incorporen el català en els seus mòbils, si encara no ho han canviat, i nokia ha anunciat que ho farà aviat 😉

  espero que tinguis sort, i que ben aviat ja no ens calgui rebuscar tant…

 2. Mikel diu:

  Jo el problema que tenia es que Siemens tambe patrocinaba al Madrid i aixo de que els meus diners serveixen per pagar al Madrid no em feia puta gracia jejeje per lo que ni catala ni res , mai he comprat un siemens ;-P

 3. Mikel diu:

  El problema de siemens es que patrocina la samarreta del Madrid per lo que fins ara per molt catala que portes no he comprat mai un siemens ;-P

 4. Arare diu:

  Això m’ha passat a mi per comprar-ne un per ma mare, que com a persona gran que és (no vull dir que sigui el teu cas,oju ,oju) no necessita un mòbil que li faci res que no sigui deixar-la trucar i ésser trucada (per no necessitar, ella no necessitaria ni tan sols la funció d’enviar sms’s)… finalment l’hem trobat!!!

  Això si: encara no sabem si la maquineta de marres li dirà “bon dia, maca” o “buenos días, guapa”
  🙂

  Tot bé, Deric? (darrerament encara que no ho sembli per la quantitat de xorrades que dic al meu blog, vaig de bòlid i passo menys del que voldria)

  Un petó i Molt Bones Festes!

 5. Arare diu:

  Això m’ha passat a mi per comprar-ne un per ma mare, que com a persona gran que és (no vull dir que sigui el teu cas,oju ,oju) no necessita un mòbil que li faci res que no sigui deixar-la trucar i ésser trucada (per no necessitar, ella no necessitaria ni tan sols la funció d’enviar sms’s)… finalment l’hem trobat!!!

  Això si: encara no sabem si la maquineta de marres li dirà “bon dia, maca” o “buenos días, guapa”
  🙂

  Tot bé, Deric? (darrerament encara que no ho sembli per la quantitat de xorrades que dic al meu blog, vaig de bòlid i passo menys del que voldria)

  Un petó i Molt Bones Festes!

 6. Viatger diu:

  Hola Deric,

  Doncs si et fixes a la propaganda actual de Movistar esta traient el Nokia 5200 EN CATALÂ , si com ho sents , Nokia finalment ho començarà a fer amb aquest model,al menys això es el que diu els anuncis dels busos de BCN.

  Jo el tinc demanat de fa un mes i sembla que aquesta setmana el tindré, ole ole ole. Ah, i a mes a mes te reproductor de mp3,radio,bluetooth i càmera. I ara a Movistar t’el donen quasdi gratis (si tens contracte, crec)

  T’adjunto un post meu on ho comentava

  http://viatge.blogspot.com/2006/11/nokia-en-catal.html

  Si el vols, ves amb compte que esta força exhaurit.

 7. Viatger diu:

  Hola Deric,

  Doncs si et fixes a la propaganda actual de Movistar esta traient el Nokia 5200 EN CATALÂ , si com ho sents , Nokia finalment ho començarà a fer amb aquest model,al menys això es el que diu els anuncis dels busos de BCN.

  Jo el tinc demanat de fa un mes i sembla que aquesta setmana el tindré, ole ole ole. Ah, i a mes a mes te reproductor de mp3,radio,bluetooth i càmera. I ara a Movistar t’el donen quasdi gratis (si tens contracte, crec)

  T’adjunto un post meu on ho comentava

  http://viatge.blogspot.com/2006/11/nokia-en-catal.html

  Si el vols, ves amb compte que esta força exhaurit.

 8. Viatger diu:

  Hola Deric,

  Doncs si et fixes a la propaganda actual de Movistar esta traient el Nokia 5200 EN CATALÂ , si com ho sents , Nokia finalment ho començarà a fer amb aquest model,al menys això es el que diu els anuncis dels busos de BCN.

  Jo el tinc demanat de fa un mes i sembla que aquesta setmana el tindré, ole ole ole. Ah, i a mes a mes te reproductor de mp3,radio,bluetooth i càmera. I ara a Movistar t’el donen quasdi gratis (si tens contracte, crec)

  T’adjunto un post meu on ho comentava

  http://viatge.blogspot.com/2006/11/nokia-en-catal.html

  Si el vols, ves amb compte que esta força exhaurit.

  Bones Festes !

 9. Deric, noi es que demanes cada cosa !!!

  Jo volia que el meu Nokia, marca a la que sóc molt fidel perquè m’ encanta la seva tecnologia, em parlès en rúnic, em fes una tirada de cartes de bon matí i em despertés amb un “Reina, quina nit…ets la millor i quin cos tens, uhmmm…” però m’ he hagut de confomar amb un que, apart de no fer res de tot això, no se sembla ni de bon tros al Brad Pitt…Ja veus 😉

  Petonets,

  Lili

 10. barbara diu:

  hola Deric!!!
  Jo me canviat de movil dues vegades i per mes que hagi buscat i remanat les dues vegades vaig acabar amb un nokia

  fins la proxima
  adeu

 11. lomemusic diu:

  Jo tinc un móvil que és autònom, va quan li peta, i a sobre és còmplice d’Orange. Em fa jugades per perdre pasta.

 12. Ainalma diu:

  No fa gaire vaig sentir a dir que Nokia incorporaria d’ara endavant el català en els seus mòbils, mira-ho a veure. A més, que tenen aparells molt senzillets, ideals per al que vols (com el meu, vaja…). Sort!

 13. Ainalma diu:

  Prova amb la marca Nokia. No fa gaire vaig sentir a dir que incorporarien el català en els seus aparells. A més, hi ha mòbils molt senzill d’utilitzar, ideals per al que vols (com el meu, vaja…). Sort!

 14. Ipon diu:

  he tingut 1 alcatel , 2 siemens i un motorola . els 3 primers tots tenien català i em van anar de maravella , però pobrets van morir, ara el motorola… bffff. A part de no tenir català no té la lletra “ç”, llavors com he d’escriure (braç, feliç….?) bras i felis queda molt malament però no hi ha cap altre més opció

 15. bellosoli diu:

  saps? jo tinc un sony-ericsson que em vaig comprar quan vivia a Paris. D’entre els idiomes, com era d’esperar, n’hi ha de molts xungos que no se ni quins son, però no hi ha el català. Ara, i el que em va sorprendre més… tampoc el castellà! i, la veritat, ja em va anar be, jo el tinc en francès!

  A mi també m’emprenya molt que es menystingui una llengua parlada per més de 10 milions de persones (entre catalans del nord i del sud, balears i valencians). El cert és que el nostre govern s’hauria de posar més seriós amb el tema. Tenim dret a parlar la nostra llengua i a tenir els mòbils en la nostra llengua! si se’ls hi prohibís vendre mòbils sense català, ja veuriem què ràpid s’espavilarien! i és que som un mercat massa interessant com per a que se’l perdin!

 16. el7 diu:

  Us puc feruna recomanació???
  Jo el porto en portugués. No us preocupeu que s’enten tot… i us ho puc ben jurar, que quan reps un missatge o una trucada sona més dolç…

Els comentaris estan tancats.