La Cavalcada de Reis

Va haver una època en que les cavalcades de reis no em deien res, ja no tenia edat, però llavors van venir els meus nebots i em va tocar acompanyar-los. A partir de llavors vaig començar a fixar-me una mica més i després per altres qüestions encara m’he hagut de ficar-me una mica més. He vist cavalcades de diferents poblacions i a part, potser, de les poblacions més grans que fan una parafernàlia més exagerada (es nota que tenen més diners), les cavalcades tiren al cutrerio: carrosses deslluïdes, quatre gats a les comparses i uns reis i patges amb unes disfresses ridícules que és ben bé que els nens són nens i innocents per creure’s que ells són els reis, sobretot el Baltasar, tant difícil és trobar algun africà que faci de rei? Em sembla penós encara anar amb algú pintat de negre.

Sí, ja sé que a alguns llocs no es destina tants diners a la cavalcada, però per aquest motiu s’ha de fer servir la imaginació, que això és gratuït i es poden fer moltes coses amb pocs diners i que llueixin bé.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 comentaris a l'entrada: La Cavalcada de Reis

 1. completament d’acord amb el 100% del post, sobretot amb lo del rei negre pintat! Ara bé, jo recordo que de petita les cavalcades m’agradaven molt, llavors hi havia caballs i més patges. Però no sé si és simplement que ho he anat mitificant i en realitat era igual de cutre.

 2. I, curiosament, Baltasar és el que més simpaties desperta entre els xiquets. O potser només és a mi, ves a saber…

 3. Mikel diu:

  Totalment d´acord , de totes formes els nens com qeu nomes ho miren amb els ulls de l´ilusio no veuen res anormal.

 4. lomemusic diu:

  La veritat es que amb tanta gent de color que hi ha, un es fa creus de veure un paio pintat tot de negre. és tant ridícul…

 5. el7 diu:

  Jo sempre m’he emocionat! no sé, ho trobo màgic. I cada any he escrit una carta i li he donat. aquest any compartint-la amb en teo, però sempre sempe li he lliurat una cara al patge o al rei en directe.
  a la nit em vaig dedicar a preparar tres gots mig buits, un plat de galetes,….com si el pobre d’en Teo s’enterès d’alguna cosa… però es que a mi em fa més il.lusió que a ell!!!!!

  Per cert, recordo que Mataró va ser un dels primers llocs que es va fer servir un negre com a rei negre. A girona el rei encara es pintat,…. mare meva….

 6. Valqui diu:

  per mi la millor cavalgada era la de Girona (era la única que coneixia), i dic era perquè em sembla que ja no és.
  Ara visc en un poble on no és que el pressupost sigui petit, simplement no hi ha pressupost. L’ajuntament no destina ni un duro i tothom que hi particia o hi col·labora ho fa desinteressadament (que és le que s’ha de fer), però no és lògic que no paguin ni la gasoliina dels tractors, ni que no posin ni una sola carrossa. Aquí la cavalgada són els tres reis (amb els seus propis cavalls, dels que van disfressats), els 30 o 40 patges 8que són jjovenets del poble) i cinc tractors amb regals que condueixen els propis propietaris i que cedeixen generosament.
  Sí, molt altruïsta, però no costa res posar el carmels? O tots han de ser de la Caixa i Sa Nostra?

 7. Valqui diu:

  per mi la millor cavalgada era la de Girona (era la única que coneixia), i dic era perquè em sembla que ja no és.
  Ara visc en un poble on no és que el pressupost sigui petit, simplement no hi ha pressupost. L’ajuntament no destina ni un duro i tothom que hi particia o hi col·labora ho fa desinteressadament (que és le que s’ha de fer), però no és lògic que no paguin ni la gasoliina dels tractors, ni que no posin ni una sola carrossa. Aquí la cavalgada són els tres reis (amb els seus propis cavalls, dels que van disfressats), els 30 o 40 patges 8que són jjovenets del poble) i cinc tractors amb regals que condueixen els propis propietaris i que cedeixen generosament.
  Sí, molt altruïsta, però no costa res posar el carmels? O tots han de ser de la Caixa i Sa Nostra?

Els comentaris estan tancats.