L’esclau del Mercadal

La darrera proposta per regalar per Sant Jordi és, potser, la millor de totes les que he anat fent aquests dies.

L’esclau del Mercadal, escrit per la Dolors Garcia i Cornellà, va guanyar el premi Bancaixa. En principi és una novel.la juvenil, però jo dic que és per tots els públics, que emociona, fa patir i, amb la qual, disfrutes d’una molt bona lectura.

Demà l’escriptora estarà al mati signant llibres a Barcelona i a la tarda a la Rambla Llibertat de Girona.

[@more@]L'esclau del Mercadal. Dolors Garcia i Cornellà. Ed. Bromera 2003 - Premi Bancaixa de narrativa juvenil 2003

Han dit de la novel.la:

L’Hug pertany a una família de comerciants que anhela ascendir socialment. Però ell no vol seguir l’ofici del pare, sinó servir el rei Pere III. En la Girona del segle XIV, aquest jove cristià, un altre de religió jueva -en Jucef- i en Suliman, un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. I això els portarà molts problemes. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per a seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal, Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 comentaris a l'entrada: L’esclau del Mercadal

 1. omar diu:

  M’agrada molt aquest el canvi en la teva plana. Aquesta plana d’ara és molt més lluminosa, més alegre.
  L’Esclau del Mercadal és, sens dubte, una de les millors novel·les que he llegit darrerament i, com tu, la recomano molt. Qui vulgui gaudir d’una gran novel·la, apta i necessària per a tots els públics, ha de llegir aquesta novel·la, de la nostra etimada i gran escriptora, Dolors Garcia i Cornellà.

 2. pentesilea diu:

  Ui, em quedava lluny per poder-hi anar. Potser en una altra ocasió…

 3. Donot diu:

  Començo a tenir una llista de llibres per llegir massa llarga!!!
  Però bé, tinc temps per anar fent…

 4. Niqmad diu:

  Doncs a mi me l’han regalat per Sant Jordi! Je je je després la començo.

 5. joan diu:

  ja me l’he comprat =)déspús-ahir vaig estar “investigant” una miqueta i vaig arribar a aquest llibre, així que com a València no tenim el costum de regalar llibres per Sant Jordí m’he solidaritzat amb els meus companys dels nord i me l’he autoregalat. Frederic gràcies pel que m’enviares per mail, m’ha fet molta il·lusió. Ahí va una rosa d’abraçades. Per cert compartisc amb l’Omar (Omar!!! bonico 🙂 ) , que la pàgina actual és més alegre i lluminosa.

 6. petter diu:

  sou uns gays

Els comentaris estan tancats.