Pais Valencià – Catalunya

Mira que arribem a ser ruquets els humans! Ens agrada fer polèmiques d’allà on no les hi ha! Feia temps que no em sentia tan ben tractat a una ciutat diferent de la meva.

He de reconèixer que vaig anar una mica preocupat pel que em podria trobar, per si em sentiria rebutxat… Tot el contrari, l’hospitalitat que vaig rebre va ser increïblement acollidora, em vaig sentir excel.lentment tractat, respectat, integrat i, un munt d’adjectius que la meva carència de vocabulari em fa imposible de posar aqui.

Ah! I també vaig descobrir un munt de coses que desconeixia, com que les torres Serrano no són uns edificis moderns d’oficines, que la ciutat és espectacularment bonica, que la Lluna de València és real, que l’Aigua de València té un ingredient secret, que l’Albufera arribava a les portes de la ciutat, que a la paella mai se li posa ceba, que a Cullera no es fabriquen culleres… però sobretot, una gent encantadora.

[@more@]

Ara, per acabar-ho d’arrodonir tot, només caldria que ens toqués el dècim de loteria de Nadal que hi vam comprar davant del Miquelet!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

15 comentaris a l'entrada: Pais Valencià – Catalunya

 1. joan diu:

  aggggg a més de deixar-nos els taronger i les llimeres pelades només faltaria que us enduguereu la grossa de nadal!!!!!!!hahaha
  Una abraçada ben forta 🙂

 2. joan diu:

  Voltaire és que els de la Safor sou una miqueta massa mariners i clar li poseu ceba fins i tot a la paella 😉 hehehe però tranquil els vaig ensenyar la safor des del castell perquè feia un dia molt fred però ras i es veia tot el terme, i fins i tot si m’apures es veia allà al fons el benicadell. I els que seguim estant ací seguim lluitant perquè s’acaben aquestes estupideses 🙂 una abraçada veí 😉

 3. isnel diu:

  Jo vull tornar a València, jo vull tornar a València, jo vull tornar a València… 🙂

 4. isnel diu:

  Ho veieu com hi ha paelles que SÍ porten ceba? Ja deia jo… Voltaire! Que em passaràs la recepta de la teua mare, un dia????
  De totes maneres, la que vam menjar a casa els amics d’en Joan estava també per c…. i no torcar-se, que diu en Voltaire, el de la Safor. 😉

 5. nimue diu:

  doncs jo he passat un dia genial a Girona però també vull tornar a València, catxislamar, i més si aneu recordant-me cosetes de la meua ciutat… jorrrr…

  m’alegre molt de per la bona experiència.
  Respecte la ceba, hauria d’estar prohibida! puag!!!

 6. Immas diu:

  A la paella no li se fica ceba…
  Es veu q a la costa, la sal del mar vos afecta…

 7. Luthien diu:

  Es que mira que posar ceba…!!! Pebreres roges, fesols, pesols, carxofetes, tomaca… una mica d’albarssana… això sí! Però ceba???
  XD
  Doncs si que et feiem por els valencians Frederic!! No ens mengem a ningú! El que passa és que un cert partit polític porta fent molts anys campanya d’odi contra Catalunya i el català… I jo penso com en Voltaire (positivament i amb esperança) que algun dia tot s’oblidarà i tornarà a ser com abans (com no fa gaire, com farà uns 15 anys…)

 8. Luthien diu:

  Per cert Frederic… ahir vaig passar per Salt amb la Silenci!!! (Anàvem a Girona!!!)

 9. Va ser un plaer fer-vos de guia, Frederic 🙂 , però, sobretot, va ser una sort molt gran poder conéixer-vos en persona, a tots. Espere que ens podrem reveure aviat!

  Pel que fa a la paella i als seus ingredients… M’encanten les discussions sobre l’ortodòxia! 😛

 10. joan diu:

  ja està bé ehhh que la ceba no es posa a la pella ehhh….que ho fcen per la Safor doncs bé, però no s’hi posa veritat Giorgiooooooooo!!!!!!
  I frederic recordes quan estaèvem veient des del castell la costa i us vaig dir que es veia gandia i fins i tot Dénia..doncs tota aquella zona és la safor ..el que passa és que tu estàs sempre una miqueta “a la lluna de València” 😉 quan torneu a València, quan torneu a valència, quan toreneu a valència? jo vull que torneu , jo vull que torneu i amb la grossa de nadal 🙂

 11. Mikel diu:

  Ei ei ei ei eiiiii jo vull saber quin es el ingredient secret de l´aigua de valencia!!

 12. denke diu:

  dons jo vaig fer turisme sexual x valencia jejeje
  i si, em va agradar molt!

 13. Ferran diu:

  Si és que algú que fa paelles tant bones no pot ser mala gent!

 14. JosepArnau diu:

  Jo tambe tinc bons amics al Pais Valencia, llastima de la porqueria de politics que tenen…

  Un bon lloc per anar, si senyor.

 15. Èlsinor diu:

  Bé, no és per fer posar-hi ningú verd d’enveja…però jo hi sóc tots els caps de setmana 😛

  I, per cert, els valencians pronunciem i escrivim Micalet, el nostre toc d’exotisme a la cosa 🙂

Els comentaris estan tancats.