“La por que no s’acaba mai”

De tant en tant m’agrada parlar dels llibres que m’ha impactat i ara, he de tornar a parlar d’un llibre de la Dolors Garcia i Cornellà, el seu darrer llibre i merescut premi 10 de Literatura Infantil i Juvenil.

La por que no s’acaba mai ens parla d’un nen, a punt d’entrar en l’adolescència que veu transformada la seva vida en un infern al ser assetjat a l’institut per un grup de descerebrats.

És un tema del qual s’en parla molt avui en dia sota el nom de bullying, però que ha exisitit tota la vida. En el llibre queda tan bén reflectit el tema i està tan bén explicat que és impossible deixar-lo fins que l’has acabat. La Dolors s’ha ficat dins la pell d’aquest nano i ens hi fa ficar-nos a nosaltres també de tal manera que no parem de patir fins el final. És tan real que sembla que ho visquis directament! (O ho tornis a viure) I ho dic des de la pròpia experiència d’haver patit un assetjament semblant quan era petit… potser algun dia em decidiré a treure aquests dimonis que tinc enterrats molt a dins meu i els explicaré en forma de llibre (amb el permís de la Dolors, és clar).

[@more@]la por

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

12 comentaris a l'entrada: “La por que no s’acaba mai”

 1. Unmei diu:

  Bona recomanació Frederic!!! El demanaré als Reis (els autoreis que em faig jo XD) 🙂

 2. No l’he llegit encara, però, si és com L’esclau del Mercadal (de la mateixa autora), molt em dóna que m’estic perdent un plaer. Gràcies per la recomanació, Frederic.

 3. nimue diu:

  me’l llegiré. Tinc algun cas d’assetjament a l’institut on treballe i m’afecta molt el tema.

 4. Laia diu:

  mel demano per reis. M’encanta llegir.
  Al meu cole, hi havia una noia amb un coeficient per sota del normal, i els companys de la classe es reien d’ella, l’insultaven… em feien una rabia. A més a més es veu que els seu pare a casa l’estomacava…kina vida mes trista 🙁
  Sempre que podia parlava amb ella, era i és una noia molt maca. 🙂

 5. JosepArnau diu:

  Espero que aquest any m’hagi portat bé i els reis el deixin caure per casa. Ja saps que sempre són benvingudes les recomenacions.

 6. Perejoan diu:

  Aquest també me l’he de demanar pels reis XD No me’l penso perdre pas.
  Tinc un xiquet que també va patir assajament a l’Institut per part d’uns companys. A partir dels dotze anys s’ho va passar molt malament, i tot i anar jo a parlar amb el Centre diverses vegades la cosa no va millorar gaire. Hi van fer poca cosa, no tenien ganes d’arreglar-ho o no sabien com fer-ho. El cas és que crec que tal com tu dius, després aquestes experiències tan negatives es porten a dins i costen de treure.

 7. aina diu:

  recomanació anotada a la carta 😉 el cert és que tinc ganes de llegir algun llibre sobre assetjament escolar (defecte professional, suposo).. sap molt de greu veure determinades històries i no poder-hi fer massa.. però espero que el poc que jo vaig poder fer vagi servir per més del que alguns desitjaven..

  abraçades

 8. Mikel diu:

  Alguna cosa dec fer malament perque la llista de llibres que vull llegir cada dia es mes llarga i jo cada dia tinc mes temps lliure….de totes formes gracies per el consell!!!

 9. julia diu:

  La llàstima és que sembla que els llibres juvenils, que moltes vegades són adients per als adults, pateixen d’una mena d’ostracisme. Si les coses fossin ‘normals’ a la nostra cultureta autores com la Dolors ja haurien assolit una popularitat molt més alta i la tele l’entrevistaria tot sovint. Si les coses fossin més normals molts dels seus llibres ja serien sèries infantils, jovenils i fins i tot ‘per a tots els públics’.

 10. Senat diu:

  Fa un temps vaig veure un article a El Pais sobre aquest llibre i el em va semblar interessant per llegir però no m’havia decidit a comprar-lo, ara potser ho faré.

 11. Tristany diu:

  Desde que vaig llegir “L’esclau del Mercadal”, em vaig convertir en dolorsgarciacornellòfil 🙂
  Et faré cas i compraré “La por que no s’acaba mai”.

Els comentaris estan tancats.